PeerkePad • Wittem - Tilburg

Van een heilige naar een zalige ...

Nieuwsberichten

 

25e Wandelgids van jubilerende uitgeverij TIC: PeerkePad

 

Wie de Camino naar Santiago de Compostela te lang en te ver vindt, heeft een goed alternatief: PeerkePad. Deze niet gemarkeerde route loopt van Wittem naar Tilburg en verbindt twee pelgrimsoorden met elkaar: die van de heilige Gerardus Majella in Wittem en van de zalig verklaarde missionaris Peerke Donders (Tilburg is zijn geboorteplaats). Deze pelgrimsweg heeft een totale lengte van 165 km. Men kan ook - met hier en daar een variant - van Tilburg naar Wittem wandelen. Zowel noordwaarts als zuidwaarts is de route verdeeld in zeven delen van 14 tot 30 km, zodat men een zevendaagse wandeltocht kan maken. Uiteraard kan men ook de tocht over méér dagen verdelen of PeerkePad in afzonderlijke dagtochten bewandelen. Er zijn aan de hand van dit boekje ook rondwandelingen mogelijk van 14 km tot 23 km door routes in beide richtingen te combineren; de heilige huisjes worden ook dan niet overgeslagen.

Bezinning, stilte, verbondenheid en genieten zijn de kernwoorden die bij deze gids passen. Dit PeerkePad is in eerste instantie bedoeld ter nagedachtenis aan de pater redemptorist Peerke Donders die zijn leven doorbracht onder verstoten melaatsen in Suriname. Door elke dag aandacht te geven aan een bepaald thema van de 'zeven werken van barmhartigheid' geeft men aan de tocht een pelgrimskarakter. Maar het zijn natuurlijk ook ronduit mooie wandelingen door de Geul- en Maasvallei en door prachtige natuurgebieden in Belgisch Limburg en de Brabantse Kempen.

De gids is voorzien van degelijke wandelkaarten, mooie foto's en bezinningsteksten die ter inspiratie kunnen dienen. Bovendien is er een grote lijst met overnachtingsmogelijkheden toegevoegd.

Klooster Wittem organiseert in samenwerking met de Stichting Petrus Donders jaarlijks een of meer voetreizen door de unieke landschappen van Limburg, België en Brabant. Van 17 tot en met 23 september gaan 17 mensen op 'PeerkePad' vanuit Tilburg naar Wittem. Na aankomst in Wittem wordt daar het boekje officieel ten doop gehouden.

De wandelgids verschijnt daarmee in de week dat Uitgeverij TIC zijn 20-jarig bestaansfeest viert. In die periode werden meer dan 300 boeken op de markt gebracht. Dit is titel 25 in de wandelreeks.

Titel: PeerkePad, Wittem - Tilburg

Ondertitel: Pelgrimeren met en zonder rondwandelingen
Auteur: Henk Erinkveld (eindredactie)
ISBN: 978-94-93048-00-3 - Prijs: € 12,50

Het boekje is o.a. te bestellen bij de Kloosterboekwinkel Wittem.